Ved å bruke et ekstra egg, sammalt mel, havregryn, og melkeprodukter (melk, yoghurt, cottage cheese, kesam), øker du næringsinnholdet i baksten, slik at både lapper, pannekaker og vafler blir nyttig hverdagsmat. Godt blir det også. Det er viktig.
Enkle grep
Når jeg baker, reduserer jeg sukkerinnholdet i tradisjonelle oppskrifter, bytter ut noe av det siktede melet med sammalt mel og havregryn og tilsetter gjerne et ekstra egg. På den måten økes næringsinnholdet slik at det blir nyttig for kroppen. Det gjør at jeg og barna mine koser oss med både lapper, pannekaker og vafler ganske ofte. Et dryss av blåbær over, sammen med litt flytende honning, er min favoritt.
I SomeBody kan du næringsberegne egne oppskrifter og se næringsinnholdet per lapp eller pannekake. Det er godt å vite hva du spiser. Med SomeBody er det gøy også.
Bli medlem og se hva SomeBody kan gjøre for ditt kosthold.
Bananlapper
2 bananer
2 egg
2 dl havregryn
1 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Bruk en stavmikser eller blender til å få røren jevn. Stek lappene på middels varme og server gjerne med rørte bær.
Rørte bær
Bruk friske bær og mos lett med stavmikser. Er bærene søte trenger du ikke tilsette sukker.
Camilla Lind
Ernæringsfysiolog