Artikler

Et godt kosthold gjør deg glad

Et godt kosthold gjør deg glad

Når kroppen får den næringen den trenger, fungerer den bedre. Det er ganske logisk. Likevel spiser mange av oss ikke så bra som vi skulle ønske. La oss vie 2020 til mer egenpleie. Når du tar vare på deg selv får alle rundt deg det også bedre. 

Kartlegg kostholdet ditt

Å føre kostdagbok i en periode er en effektiv måte å bli kjent med kostholdet ditt på. Da finner du ut hvilke mengder av ulike matvarer som passer for deg og slipper å forholde deg til hva som er «sunt» og «usunt». Kosthold er personlig og handler om mengder. Det handler om å finne din balanse. 

Begrens mengdene, ikke kostholdet!

Fargelegg maten

Det er mange meninger rundt hva vi burde spise og det kan fort bli mange detaljer som gjør oss forvirret og handlingslammet. For de fleste av oss er det mer enn nok å gjøre kostholdet litt grønnere. Spis pizza og hamburger, men ha salat til. Dersom du får til å fargelegge flere av dagens måltider med et innslag av grønnsaker, har du jammen meg gjort mye allerede. Du vil merke at kroppen blir mer fornøyd og at du føler deg bedre. Og da blir det lettere å ta videre grep.

Fyll halve tallerken med salat når du spiser pizza

5 om dagen kalkulator

I SomeBody finner du en egen kalkulator som viser når du får i deg «5 om dagen» med frukt, bær og grønnsaker. Det er faktisk ganske gøy å se hvor lett det kan være når du bare har fokus på det.

Er du klar for å endre på kostholdet ditt slik at du får det bedre?

Som medlem i SomeBody får du personlig svar fra klinisk ernæringsfysiolog Nancy på det du måtte lure på om kosthold. 

Velkommen som medlem!