Artikler

Nytt verktøy: 5 om dagen

Nytt verktøy: 5 om dagen

Hva er "5 om dagen"?
Helsedirektoratet anbefaler oss å spise 5 porsjoner med frukt, bær og grønnsaker hver dag. En porsjon tilsvarer 100 g, som for eksempel en liten skål med frukt/bær eller en stor gulrot. Av de 5 porsjonene, bør halvparten utgjøre grønnsaker. Et glass juice kan også telle med som 1 av fem om dagen. Det anbefales å velge variert og fargerikt for å få i seg størst mulig variasjon av alle de fantastiske næringsstoffene og andre virkestoffer frukt, bær og grønnsaker har å by på.

Hvorfor "5 om dagen"?
For det første fordi det smaker godt og setter farge på maten, men også fordi et "grønnere" kosthold er bra for kropp og helse. Når kroppen får i seg mer av de næringsstoffene den trenger, vil den fungere bedre. Du vil også merke det på både hud og humør når du prioriterer "5 om dagen" i kostholdet ditt.

SomeBody teller for deg
Med vårt nye motivasjons verktøy "5 om dagen" kan du følge med på hvor mye frukt, bær og grønnsaker du får i deg etter hvert som du registrerer i kostdagboken. En gulrot fargelegges etter hvert som du registrerer. Når du har oppnådd "5 om dagen" får du dagens "high five" ! Du kan også se liste over hvilke produkter som har bidratt mest. 
 

Vår ernæringsfysiolog legger ut oppskrift på "Ukens grønne smoothie" hver søndag.

Vi heier på deg etter hvert som du registrerer !

Her ser du listen over produktene som bidro mest i dag.

Når du passerer 500 g frukt, bær og grønnsaker har du oppnådd "5 om dagen". High five!


Får du i deg nok frukt og grønnsaker hver dag, har du gjort det viktigste grepet for et sunnere kosthold!

Bli med du også - medlemskap fra 79 kr/mnd