Artikler

Små grep - store forskjeller

Små grep - store forskjeller

Av Camilla Andersen

Det er deilig å kjenne at kroppen fungerer, at du har overskudd og lyst til å gjøre ting. Kroppen er tålmodig og finner seg i mye, men gir du den feil næring over tid vil du til slutt merke at den ynker seg og ikke fungerer like bra.

For å ta vare på kroppen og helsen er det derfor smart å spise det kroppen trenger og komme seg opp av stolen så ofte det lar seg gjøre. 

Det betyr ikke at livet skal være et ork hvor du forsaker alt du er glad i og må tvinge deg ut på joggetur. Nei, vi vet at det ikke fungerer i lengden. Og dessuten er det helt unødvendig også. Begynn heller med å se på en vane - eller uvane - som du kan forandre på. Fyll kroppen med tålmodighet og fokusér på denne ene vanen den neste måneden. Ikke tenk at "nå skal jeg begynne å trene og spise sunt". Vi vet at å ta seg vann over hodet heller ikke fungerer.

Når du har fokusert på denne ene endringen i en måned ser du hvordan det har gått. Går det bra, er du klar for å ta tak i neste forbedring. I løpet av noen måneder har du kanskje begynt å spise grønnsaker til hvert måltid og kommet deg ut på tur tre dager i uken.

Gi deg selv et klapp på skulderen for de små grepene du tar i riktig retning og hold fokus på vei mot den beste utgaven av deg selv!