Artikler

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Det er ikke mange år siden smoothien var et litt ”utenlandsk” fenomen her til lands, som gjerne bestod av standard ingredienser som jordbær, banan, juice og/eller bær. Det er fortsatt supergodt med helt enkle smoothies, men smakshorisonten har definitivt blitt bredere både på kaféer og i de norske hjem. Dersom du har fulgt med i timen i det siste har du også fått med deg at den opprinnelige smoothien har utviklet seg til å bli en helt ny type rett, nemlig smoothie bowls, eller smoothieskål på godt norsk. 

En smoothieskål er akkurat hva det høres ut som – smoothie i en skål. Men her er det toppingen som har hovedrollen og setter prikken over i’en, slik at du får en god og mettende frokost, proppfull av både farger, smaker og næringsstoffer. Hva mer kan man ønske seg av en frokost? 

Dette kan du bruke for å lage din egen smoothieskål

- Frossen frukt (litt banan gir en ekstra god konsistens)
- Frosne grønnsaker som spinat, selleri eller agurk
- Juice
- En proteinkilde som melk, yoghurt eller proteinpulver etter ønske
- Sunne fettkilder som avocado, nøtter eller frø
- Mandeldrikk eller soyadrikk med vaniljesmak 
- Frokostblanding
- Topping etter fri fantasi, gjerne med friske bær og opphakket frukt

Framgangsmåte: Lag først smoothien i blender ved å blande sammen frossen frukt eller grønnsaker. Bruk juice eller melk dersom du vil endre konsistensen. Hell herligheten i en bolle og topp den med det du måtte ønske! 

Tips: Hvis du vil kose deg litt ekstra, kan du strø over mørk sjokolade og kokosflak. Nam!

Følg oss på Facebook for flere gode smoothieoppskrifter og råd for å sikre deg et godt inntak av frukt og grønt.