Artikler

5 gode matpakker

5 gode matpakker

Av Nina Helen Standal

Det er ikke morsomt å spise sin mat når den ligger i pakke og ikke på fat.., synger Knudsen og Ludvigsen. Joda, det er det! Matpakken din trenger absolutt ikke å være kjip selv om den ikke ligger på fat. Med litt inspirasjon og kreativitet kan du variere innholdet i matpakken din og spise en sunn og smakfull lunsj hver dag. En god matboks får matpakken din til å se innbydende ut også etter mange timer i sekken/vesken. 

En god lunsj hjelper deg til å holde konsentrasjonen og humøret oppe gjennom skole- eller arbeidsdagen. Ved å spise lunsj kan du også forhindre småspising eller overspising senere på dagen som kan føre til vektøkning.


Forslag til 5 gode matpakker

En sunn matpakke bør inneholde en variasjon av frukt og grønnsaker, grove brød- og kornvarer, ost, egg, kylling-, kalkun- eller fiskepålegg, eller annet magert kjøttpålegg. Salat eller middagsrester kan også være gode matpakkealternativer. Vann er den beste tørstedrikken, men lett-, ekstra lett- eller skummet melk og juice er også gode valg. Har du dårlig tid om morgenen kan det være lurt å gjøre klar matpakken kvelden før. Nina i SomeBody har laget et forslag til 5 sunne og smakfulle matpakker:

Frisk kyllingsalat 
Bland en miks av ulike salatblader, og topp salaten med biter av kylling og grønnsaker som f.eks. maiskorn, rødløk, paprika og cherrytomater. Avocado og røde druer smaker også kjempegodt i kyllingsalat.

Grov laksewrap 
Smør en grov tortillalefse med f.eks. mager kremost eller sennep. Skjær agurk og avocado i lange strimler og dander det i tortillalefsen sammen med et par friske salatblader. Drypp gjerne noen få dråper sitronsaft over avocadoen. Legg til slutt over en stekt laksefilet. Bind igjen tortillalefsen med hyssing.
 
Matmuffins
Matmuffins er supre til lunsj! Bak gjerne mange om gangen og oppbevar dem i fryseren. Før du drar på jobb/skole tar du opp et par matmuffins og legger dem i matboksen din slik at de tiner til lunsjtider. Grove matmuffins med fyll som f.eks. soltørkede tomater og fetaost smaker kjempegodt, men her er det bare fantasien som setter grenser.
 
Omelett med skinke
Knekk 3-4 egg i en bolle og rør så inn finhakket løk, paprika og skinke. Stek den på middels varme og tilsett gjerne litt gulost for en rundere smak. Ha omeletten over i matboksen din, og legg ved noen friske salatblader og cherrytomater.
 
Grovt rundstykke
Fyll med godt pålegg som f.eks. grove fiskekaker, salatblader og grønnsaker.

Næringsberegnede oppskrifter
 
I SomeBody kan du næringsberegne oppskriftene dine. Oppskriftene kan hentes fram i alle verktøyene, slik at du enkelt og greit får full oversikt over hva du spiser. SomeBody-medlemmer kan også dele oppskrifter med hverandre og få tips og inspirasjon – prøv det selv, det er kjempegøy!


Foto: brodogkorn.no