Artikler

Jakten på metthetsfølelsen

Jakten på metthetsfølelsen

Av Camilla Andersen

For å få bedre kontroll over hva du spiser, er det lurt å spise mat som gjør deg mett. Når du er mett, spiser du ikke. Å være mett gjør det lettere å unngå småspising og spontane innkjøp. 

Proteiner og fiber
Mat med proteiner og fiber gir best metthet. Gode kilder til protein er kjøtt, fisk, egg, melkeprodukter, kornvarer, bønner, linser og ris. Gode kilder til fiber er grovt brød og grove kornvarer, frukt og grønnsaker.

Planlegg måltidene
Når du planlegger måltidene har du best kontroll over hva du får i deg. Dersom du skal spise hjemmefra, er det lurt å lage matpakke. Og det trenger ikke være brødskiver. Ta med en salat eller wrap med skinke, egg eller kylling. Omelett eller rester fra middagen kan også egne seg. Det er ikke alltid like lett å få tak i noe fornuftig når man skal kjøpe mat ute. Det lønner seg både økonomisk og kalori- og næringsmessig å planlegge måltidene.

Mettende mellommåltid
Dersom det går mer enn 4 timer mellom måltidene, er det lurt å fylle på med et mellommåltid for at blodsukkeret - og dermed konsentrasjonen- skal holde seg stabilt.
Et proteinrikt mellommåltid kan være mager vaniljekesam med bær, en neve mandler eller andre nøtter, kyllinglår eller yoghurt med kornblanding (velg med lite sukker) 


Foto: bama.no