Barnas kosthold

Lørdagsgodt

Lørdagsgodt

De fleste barn får i seg for mye sukker i forhold til hva som er anbefalt. Lørdagsgodt er en fin måte å begrense søtsakene til én dag i uken på, men gi ikke barnet godteri før det spør om det selv. 

Du har kanskje opplevd at bestemor tar pisket krem på lillefingeren for at barne-barnet på 3 måneder skal få smake, og syns så synd om barnet hvis det ikke får. Det søte får gjerne en tidlig introduksjon i de små håpefulles liv, fordi vi så gjerne vil dele disse godene med dem. Men jeg vil gjerne snu dette litt og påstå at du er snill når du skjermer barnet. Har du flere barn, vil sannsynligvis de yngste få søtsaker tidligere enn førstemann, fordi de ser at den eldste får. Derfor er det lurt å holde tilbake så lenge du greier, og i alle fall begrense mengdene. Husk at barnet har en liten mage som lett fylles opp. Hvis barnet blir vant til små mengder, vil det være takknemlig for de to små sjokoladebitene det får på lørdag.

Mitt tips: Bruk et eggeglass som godteskål. Fyll den med rosiner og oppkuttet, tørket aprikos. På lørdag kan det være en bit eller to med sjokolade i tillegg. Ikke gi dem mer før de spør selv.

Foto: Camilla Andersen