Artikler

Kosthold handler om mer enn mat

Kosthold handler om mer enn mat

Lever du livet eller håndterer du bare stresset? Sover du dårlig? Stress og dårlig søvn kan være årsaken til at kostholdet ditt ikke er så bra som du skulle ønske. 

Det er logisk å tenke at du må sortere i hva du spiser når du vil ha et sunnere kosthold, og det stemmer jo. Men dersom stress og lite søvn er den egentlige årsaken til at du ikke spiser så sunt som du ønsker, eller at vekten ikke går ned, bør du kanskje skifte fokus. 

En kropp i ubalanse motarbeider deg

Stress frigjør hormonet kortisol, som igjen øker appetitten, spesielt på søt og fet mat. Er du stresset sørger derfor kroppen for at du tar dårlige valg, selv om du hadde planlagt det annerledes. Likeså vil lite søvn gjøre deg mer sulten og gjøre at det blir vanskeligere å kjenne at du faktisk er mett. 

Kartlegg livsstilen din

Opplever du at det er vanskelig å ta de sunne valgene? Før du tar tak i kostholdsvanene dine bør du kartlegge livsstilen din, slik at du forstår hva som eventuelt hindrer deg i å skape ønsket forandring. Når du får en bedre balanse i hele deg, blir det automatisk lettere å ta bedre valg for deg selv. Målet er ikke å oppnå total balanse. Livet er alltid i bevegelse, men du gjør det lettere for deg selv når du tar hensyn til hele deg i prosessen.

Ta vare på hele deg!

Unn deg selv å nå dine mål 

Skulle du ønske kostholdet ditt var bedre enn det er i dag? For å få til en forandring må du gjøre noe annerledes. Endring av vaner kan være vanskelig og ubehagelig. Det første, og kanskje vanskeligste skrittet, er å bestemme seg. Når du har bestemt deg, er det lurt å lage en plan med tydelige og realistiske mål.  

Slik lager du SMARTE mål