Artikler

Kostdagbok dobler sjansen for å lykkes!

Kostdagbok dobler sjansen for å lykkes!

Av Anita Marie Myrvang

Det finnes mange dietter, produkter og programmer der ute som lover oss vekttap. Mens vi bruker tid, krefter og penger på alt dette, kan løsningen være så mye enklere – å føre kostdagbok!

En omfattende studie av Kaiser Permanente Center for Health Research publisert i The American Journal of Preventive Medicine som fokuserte på forskjellige metoder for vekttap hos nesten 1700 overvektige, viste at deltakerne som førte kostdagbok hadde dobbelt så stor vektnedgang som de andre deltakerne i studien.

Årsakene til at å føre kostdagbok er så effektivt er mange:  

Det får deg til å ubevisst endre matvaner 
Du vil sannsynligvis merke etter en kort stund at helt uten å tenke over det, har du endret matvanene dine litt. Dette er fordi du har blitt mer bevisst på de små detaljene som utgjør en stor forskjell. 

Du tar nye valg basert på kunnskap
Aha-opplevelser gjør at man gjerne tar andre valg neste gang man skal velge mellom to produkter eller måltider.

Du lurer ikke deg selv
Det er ikke enkelt å gjette selv hvor mange kalorier man spiser, ifølge The International Food Information Council Foundation klarer så få som 15 prosent å estimere sitt eget kaloriinntak riktig. Med en kostdagbok får man en mye mer nøyaktig oversikt som forteller hvor skoen trykker.

Det er gøy!
Et helt personlig røntgenbilde av ditt eget kosthold med grafer og statistikk er motiverende, og du får alt du trenger for å kunne sette sammen et helt eget kosthold som inneholder maten du selv er glad i.

SomeBody gjør det lett for deg å føre kostdagbok. Bort med penn og papir, og legg kjøkkenvekta tilbake i skuffen. Registrer helt enkelt dine måltider i den nettbaserte kostdagboken og få ditt kaloriinntak ferdig utregnet.

Prøv det selv og merk forskjellen!

Bli medlem nå!