Barnas kosthold

Yoghurt

Yoghurt

Yoghurt er et melkeprodukt med mange næringsstoffer som finnes naturlig i melken den er laget av. Yoghurt kan inngå i et variert kosthold, men yoghurt alene er ikke et fullverdig måltid.

Yoghurt naturell servert med frisk frukt eller bær og kornblanding blir et måltid med mye næring og lite sukker. For at barnet skal få variasjon i kostholdet er det lurt å begrense inntaket av melkeprodukter (yoghurt og melk) til 5 dl om dagen.

Mange typer fruktyoghurt og andre yoghurttyper beregnet på barn er tilsatt mye sukker.

Et barn mellom 2 og 5 år bør ikke få i seg mer enn 30 g tilsatt sukker om dagen. Bare en Gó morgen Yoghurt alene bidrar med 20 g tilsatt sukker. 

Yofghurter med morsomme figurer på emballasjen kommer bedre ut enn Gó morgen Yoghurt, men har likevel mye sukker i forhold til for eksempel en nøkkelhullmerket yoghurt. Mitt syn er at det er plass til en yoghurt i barnets kosthold, men at man er oppmerksom på sukkerinnholdet og ikke serverer mer enn en om dagen. Hvis du venner barnet til usøtet yoghurt fra starten, vil det være enklere å unngå mye av sukkeret. Søt gjerne med friske bær istedet.

Camilla