Barnas kosthold

Frokostblandinger

Frokostblandinger

Som variasjon til brødmaten kan du tilby kornblanding med melk. Vær oppmerksom på at mange frokostblandinger på markedet inneholder mye sukker.

Hvis du kjøper ferdige blandinger, velg de kornblandingene som inneholder minst sukker og fett. Bruk helst usøtede typer, for eksempel firkorn.

Lag gjerne kornblandinger selv. Bruk solsikkefrø, linfrø, rosiner, nøtter/mandler, banan og annen fersk eller tørket frukt for å gjøre kornblandingen mer spennende.

Gode vaner etableres tidlig, og det er du som voksen som bestemmmer. Hvis du venner barnet ditt til søte frokostblandinger, kan dette bli en dårlig og usunn vane som barnet tar med seg videre i oppveksten.

De søte frokostblandingene kan sammenlignes med å spise dessert til frokost. De gir barnet rask blodsukkerstigning og kortvarig energi, slik at barnet ofte ender opp med dårlig konsentrasjon og tretthet.

For at en frokostblanding skal bli merket med nøkkelhull, må den ikke inneholde mer enn 13 gram sukkerarter per 100 g vare. Siden merke-ordningen er frivillig er det ikke alle frokostblandinger som er merket, så sjekk i stedet sukkerartene selv. Og velg gjerne også den som i tillegg har mest fiber.

Corn flakes kan for eksempel sammenlignes med å servere barnet lakris med melk på...

Hvor mye sukker inneholder din frokostblanding?
Sjekk i sukkerkalkulatoren til SomeBody!

Foto: Camilla Andersen