Barnas kosthold

Vann - beste tørstedrikk

Vann - beste tørstedrikk

Ikke alle barn er like flinke til å si i fra når de er tørste. Blir de opptatt i lek kan drikke fort bli glemt. Da er det viktig at vi som voksne passer på å tilby dem drikke med jevne mellomrom. Dette er spesielt viktig på varme dager.

Barna har behov for drikke mellom måltidene, spesielt etter lek og på varme dager. Minn dem på drikke og etablèr vane med å ta seg en slurk flere ganger i løpet av dagen. Vann er den beste tørstedrikk. Hvis du syns barnet ditt drikker lite kan du blande tynn saft på varme dager.

En hjemmelaget saftis gir også vann på varme sommerdager. Ved å lage saftisen selv, kan du holde sukkerinnholdet nede. Bruk vanlig saft som du blander ut og fryser i is-former. Barn under tre år bør ikke få kunstige søtningsstoffer. Unngå derfor sukkerfri saft med kunstig søtning.

En god indikasjon på om barnet får i seg nok vann er å se på fargen på urinen. Er den lys betyr det at barnet drikker nok.

Barn tester grenser, og hvis de først har fått smaken på saft eller juice, kan det være vanskelig å få dem til å velge vann. Ha klare regler for når de får saft og juice. Tilsett skiver av agurk, appelsin, kiwi eller jordbær i vannmuggen. Da blir det straks mer stas!

Foto: butterfly-season.no