Tips for gode valg på restauranten

Tips for gode valg på restauranten

Med sommerferie kommer ofte flere restaurantbesøk enn vanlig, og mange opplever å komme hjem med noen kilo ekstra på kroppen. Dersom du ønsker å unngå dette, har SomeBody samlet noen tips for å gå gjennom sommeren med både gode restaurantmåltider, god samvittighet og metthetsfølelse.

  •  Ikke kom skrubbsulten på restaurant. Spis gjerne en frukt før du går ut! 
  • Det er lett å kjedespise på brødet som serveres før maten. Si til servitøren at du ikke ønsker brød, eller at du vil ha det sammen med middagen. 
  • Velg mat som er kokt, bakt, dampet eller grillet for mindre fett og kalorier.
  • Velg bort mat som er stekt, gratinert, panert, karamellisert og sautert.
  • Du trenger ikke å velge bort poteten, men be om kokt eller bakt potet framfor pommes frites. 
  • Tomatbaserte sauser inneholder som oftest mindre kalorier enn krembaserte sauser.
     
  • Spis til du er mett, og ikke mer. Noen steder får man enorme porsjoner, og du bestemmer helt selv når nok er nok. 
     
  • Buffeter kan fort bli en felle, spesielt på all inclusive-hoteller hvor man kan velge og vrake i det uendelige fra morgen til kvelds. Men det kan også være en ypperlig anledning til å være sjef over ditt eget måltid. Fyll halve tallerkenen med mettende grønnsaker og som alltid, stopp når du er mett.
     
  • Be om et glass vann ved siden av brusen eller vinglasset. 
     
  •  Avslutt måltidet med en deilig dessert av frukt eller sorbet.


God sommer!