Å spise sunt er et valg

Å spise sunt er et valg

Hver dag står vi ovenfor tusenvis av valg. De fleste gjøres på autopilot og det er nødvendig, for hvis ikke hadde vi måttet bruke veldig mye energi på å ta stilling til alt. Ulempen med at valg går på autopilot er at vi risikerer å velge noe som ikke nødvendigvis er det beste for oss. 

Følelsene styrer
Vi blir ofte styrt av følelser når vi tar raske beslutninger, noe blant annet markedsføringen vet å utnytte. Vi tar bedre beslutninger når vi har bedre tid. Det er derfor lurt å roe seg ned og få følelsene litt på avstand før du bestemmer deg. Spør deg selv; Er dette et bra valg for meg? Finnes det et bedre alternativ? 

You have the power to change anything, because you are the one who chooses your thoughts and you are the one who feels your feelings.

Det er lurt å bestemme seg
Å ta gode valg handler om å bestemme seg for noe og gå for det. Kraften i det å bestemme seg har å gjøre med at du velger noe som er viktig for deg. Kjenn etter HVORFOR du ønsker å ta de gode valgene. Når du har bestemt deg, kan du aktivere viljestyrken din slik at du står i det du har bestemt deg for. 

Viljestyrken er imidlertid begrenset. Du må derfor være litt smart og finne ut av hva du skal bruke viljestyrke på, og hva du skal la være.

Lag gode rutiner
Gode rutiner og vaner er et viktig supplement til viljestyrke. Rutiner og vaner går av seg selv, slik at du slipper å bestemme deg hver gang. Å starte dagen med frokost og planlegge lunsjen er eksempel på rutiner som gjør det enklere for deg å ha en sunn livsstil. Sett av tid til deg selv og kostholdet ditt, rett og slett. 

Eating well is a form of self-respect

Et skritt av gangen
Bestem deg for en ting du ønsker å komme i bedre rutine på og lag en plan for hvordan du skal gjennomføre. Gjør de rette innkjøpene slik at maten du ønsker å spise er tilgjengelig. Du må gjøre det enkelt for deg selv å velge riktig. 

Vanskelig å endre vaner alene?
Nå får du 15 % rabatt på min konsultasjonspakke (tilsammen 2 1/2 timer): Du betaler kun 2200 kr (ordinær pris 2600 kr) 

Ta kontakt for å bestille tid:
mail: camilla@somebody.no / mob: 99 32 51 08

Jeg ser frem til å hjelpe deg med å nå dine mål!

Camilla Lind