Det er førjul og den ultimate tiden for å spise småkaker. Så hvorfor ikke lure inn noen sunnere varianter på kakebordet? Det beste av alt med disse oppskriftene er at de kun inneholder tre ingredienser. Alt du trenger i tillegg til de vanlige ingrediensene er ønsket søtningsmiddel, så litt sukrin eller tagatose kan være lurt å ha i kjøkkenskapet i julen så vel som resten av året.
Kokosmakroner (ca 15 stk)
6 dl kokosmasse
2 dl sukrin
3 eggehviter
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviten sammen med sukrin til en luftig masse. Rør inn kokosmassen. Bruk en skje til å lage små boller som du legger på bakepapir, og stek ved 175 grader i 10 minutter. Lett som en plett.
Marsipan (ca 15 stk)
100 gram finkvernede mandler
1-2 ss tagatose
1 eggehvite
Fremgangsmåte:
Legg mandlene i kokende vann i rundt 30 sekunder for å løsne skallet, og ta av skallet. Tørk mandlene enten over natten på et kjøkkenhåndkle, eller legg dem i ovnen på 50 grader i 15-20 minutter. Finkvern mandlene i en blender. Bland sammen alle ingrediensene. Legg blandingen i kjøleskapet og syng en julesang i noen minutter. Nå skal det være enkelt å trille kuler og slippe løs fantasien med sjokolade, farger eller annen pynt.
Like mye julekos, litt mindre stress og enda bedre plass i kostholdsregnskapet ditt! Husk at du som medlem i SomeBody kan legge inn egne oppskrifter og få regnet ut næringsinnholdet.