Når livsstilsendringen ikke går som du hadde tenkt

Når livsstilsendringen ikke går som du hadde tenkt

Når vi endrer vaner er den mentale biten viktig. Derfor har SomeBody laget en sjekkliste du kan ta fram både ved begynnelsen av en livsstilsendring, og på dager hvor du kjenner motivasjonen daler. 

Tenk over dine personlige grunner
Noen ganger kan vi vakle på veien mot et mål fordi årsaken vi hadde rett og slett ikke føles god nok.

Gå da tilbake og tenk på HVORFOR du ønsket en endring, og skriv det gjerne ned. Kanskje vil du passe inn i en spesiell bukse, få mer overskudd til å leke med barna, komme tilbake i jobb eller forebygge sykdom? Bare du vet hvilke grunner som gjør det verdt å ta steget videre fra tanker til handling, og dersom årsaken din ikke føles god nok, er det kanskje på tide å finne en ny.

Synes du det er kjedelig?
Som med det meste i livet, blir en livsstilsendring kjedelig dersom du på forhånd har bestemt at dette kommer til å bli pyton. Dersom du ikke liker treningsformen eller maten du spiser, er det ingen skam å snu og endre metode. Du skal ha det bra på vei mot målet ditt.

Sett pris på deg selv, også i dag!
Dersom du klarer å være glad i den du er også slik du er i dag, er sannsynligheten større for at du kommer til å være mer fornøyd både underveis og når du har nådd målet ditt. Du er unik. YOU ARE SOMEBODY!

Hver kveld kan du skrive ned små eller store ting du har mestret i dag, og du skal se at du etter hvert får en lang liste over årsaker til å sette pris på den du er. Gjennom en endringsprosess er det ekstra viktig å være din egen beste venn, og dette innebærer å være like flink til å gi komplimenter til deg selv som til andre. Ingen grunn til å være beskjeden!

Ta imot all hjelpen du kan få
Greit, noen klarer seg utmerket godt på egenhånd. Men både forskning og erfaringer viser tydelig at mestringsfølelsen øker betraktelig ved å ha et nettverk rundt seg, så det kan være verdt et forsøk å noen med på laget ditt.

Enten du har en venn som står klar for å støtte deg, et nettsamfunn, en personlig trener eller helsepersonell, vil du kunne erfare at det er godt å ha flere som heier på deg enn bare deg selv.

Ved å føre kostdagbok en periode får du kartlagt kostholdet ditt slik at det er lettere å se hvor du bør gjøre endringer. Prøv et medlemskap du også og se hva SomeBody kan gjøre for deg.