Kostdagbok dobler sjansen for å lykkes!

Kostdagbok dobler sjansen for å lykkes!

Det finnes mange dietter, produkter og programmer der ute som lover oss vekttap. Mens vi bruker tid, krefter og penger på alt dette, kan løsningen være så mye enklere – å føre kostdagbok!

En omfattende studie av Kaiser Permanente Center for Health Research publisert i The American Journal of Preventive Medicine som fokuserte på forskjellige metoder for vekttap hos nesten 1700 overvektige, viste at deltakerne som førte kostdagbok hadde dobbelt så stor vektnedgang som de andre deltakerne i studien.

Årsakene til at det å føre kostdagbok er så effektivt er mange:  

Det får deg til å ubevisst endre matvaner 
Etter en kort stund vil du sannsynligvis merke at du helt uten å tenke over det, har endret matvanene dine litt. Dette er fordi du har blitt mer bevisst på de små detaljene som utgjør en stor forskjell. 

Du tar nye valg basert på kunnskap
Aha-opplevelser og økt kunnskap om hva maten inneholder gjør at du gjerne tar andre valg neste gang du skal velge mellom to produkter eller måltider.

"Begrens mengdene, ikke kostholdet"

Du lurer ikke deg selv
Det er ikke enkelt å gjette selv hvor mange kalorier man spiser. Ifølge The International Food Information Council Foundation klarer så få som 15 prosent å estimere sitt eget kaloriinntak riktig. Ved hjelp av en kostdagbok får du en mye mer nøyaktig oversikt som forteller hvor skoen trykker.

Det er gøy og motiverende
Et personlig røntgenbilde av ditt eget kosthold med grafer og statistikk er motiverende, og du får alt du trenger for å kunne sette sammen et helt eget kosthold som inneholder maten du selv er glad i.

SomeBody gjør det enkelt for deg å føre kostdagbok 
SomeBody har næringsinnhold i alle mat- og drikkevarer, og i tillegg kan du få næringsberegnet oppskriftene dine. Alle matvarer er lagt inn med enheter som ss, ts, skive, stk, dl slik at du raskt kan registrere det du spiser uten å måtte veie maten. Bort med penn og papir, og legg kjøkkenvekten tilbake i skuffen. Registrer helt enkelt dine måltider i den nettbaserte kostdagboken og få ditt kaloriinntak ferdig utregnet.

Prøv det selv og merk forskjellen!

Velkommen som medlem du også :)