Et veldokumentert men likevel omdiskutert tema som ofte dukker opp er måltidsrytme. Hvor ofte skal man egentlig spise, og hvor mye? Fasitsvaret er at det ikke finnes noe fasitsvar som passer for alle.
Det finnes mange teorier rundt dette, som kan høres veldig logiske ut. Til syvende og sist er det så enkelt at det kanskje kan virke for bra – du kan faktisk gjøre det som føles best for deg.
Å spise lite og ofte kan ha sine absolutte fordeler, som at du ikke overspiser eller lager rask og usunn mat fordi du ikke orker noe annet i sultens øyeblikk. Rutiner og oversikt i en livsstilsendring kan også være alfa og omega for suksess. Det har imidlertid svært liten betydning for forbrenningen din hvordan du fordeler kaloriene utover dagen.
Med kostholdsråd i alle retninger har vi lett for å gjøre vårt forhold til mat så mye vanskeligere enn det trenger å være.
For å avslutte med en konklusjon, vil jeg derfor si som medisinstudenten Kris Gunnars:
1. Spis når du er sulten.
2. Stopp når du er mett.
3. Gjenta i det uendelige.