Handling før motivasjon!

Handling før motivasjon!

Av Anita Marie Myrvang

Enten vi skal gjøre en stor eller liten forandring i livet, er det ikke uvanlig å gå gjennom en motivasjonsprosess som er mye omtalt og brukt innen psykologien, hvor man nøysomt og til og med noen ganger ubevisst vurderer fram og tilbake hvorvidt endringen er verdt innsatsen.

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan komme deg best mulig gjennom denne prosessen, men for noen av oss stopper det rett og slett opp likevel. Hvorfor? Fordi vi venter på den magiske motivasjonen.

Det er helt naturlig å tenke at motivasjon komme før handling, derfor er det kanskje noen overraskende ord som kommer fra David D.  Burns, en av pionerene i utviklingen av kognitiv terapi.

”Individer som prokrastinerer på jevnlig basis, har blandet motivasjon og handling. Du venter til du er i humør til å gjøre noe, og ettersom du ikke føler for det, gjør du det heller ikke.

Feilen du gjør, er at du tror motivasjon kommer først og at det fører til handling og suksess. Men det er vanligvis omvendt – handling først og motivasjon etterpå!”

Tenk på det – hvorfor føles det lettere å løpe når du har fått på deg det freshe treningstøyet, lettere å lage en god middag når du har handlet inn og satt maten på benken og mindre fristende å spise potetgull når du nettopp har løpt en god runde?

Hiv deg ut i den endringen du ønsker i dag, gjerne sammen med oss i SomeBody, og vi kan nesten garantere at det kommer til å kile i motivasjonen!