En pastaerstatning som fører til mer grønnsaker, farger og smak i måltidet og som samtidig er gøy å lage? Vi er solgt!
Det er selvsagt ingenting galt med å spise pasta i ny og ne, spesielt dersom du velger fullkornsvarianten, men vi digger alltid nye måter å sørge for mer grønt i kostholdet. Derfor hiver vi oss på trenden med å lage nudler av grønnsaker – ja, du leste riktig.
Ikke er det vanskelig heller, alt du trenger er en såkalt veggie twister, en liten kjøkkendings som lager spiraler av grønnsakene dine så det blir ekstra morsomt for både store og små.
Prøv først på litt mykere grønnsaker som squash og agurk, og eksperimenter videre med de grønnsaker og smaker du måtte ønske.
Du kan bruke grønnsaksnudler både som hovedingrediens og som tilbehør. Hvis du ønsker en kremet konsistens laget av kun sunne herligheter, kan du bruke denne oppskriften som du kan spise med én gang eller la ligge i kjøleskapet til neste dag:
Helgrønn squashspaghetti
1 stor squash
1 tomat
1 halv avokado
1 håndfull fersk persille
1 håndfull valnøtter
1 hvitløksfedd
2 ss limejuice
1 ss olivenolje
Vann
- Kutt squashen til nudler/spaghettiform. Ingen veggie twister? Ingen problem. Du kan også bruke kniv, selv om det er en litt mer omstendelig prosess.
- Dersom du ønsker det, kan du koke nudlene litt for en mykere konsistens
- Legg nudlene i en bolle sammen med kuttet tomat
- Bland sammen resten av ingrediensene til en kremet saus med en stavmikser eller blender, og hell over nudlene.
Velbekomme!