Derfor gjør fem om dagen underverker for magen

Derfor gjør fem om dagen underverker for magen

Vi har alle hørt det - fem om dagen er godt for magen. Men vet du hvorfor?

Proppfullt av fiber
I tillegg til antioksidanter og andre gunstige stoffer fra frukt og grønnsaker, er det å spise fem om dagen en ypperlig måte å få nok fiber i kostholdet. Du trenger med andre ord verken kurer, strenge regimer eller tilskudd for å få nok av det vi liker å kalle kroppens  aller beste feiekost!

Fiber forebygger betennelser og fordøyelsesproblemer ved å korte ned på tiden maten bruker på å passere tykktarmen, og gir deg derfor både velvære på kort sikt og mindre sannsynlighet for tarmsykdommer senere i livet.

Immunboost
Immunforsvaret ditt får også en naturlig hjelper dersom du passer på å spise nok fiber, ved å fungere som prebiotika, et ord som ikke er kjent for mange, og som lett kan forveksles med probiotika. Mens probiotika er de snille bakteriene som holder oss friske, er prebiotika næringen til disse bakteriene.

Fruktooligosakkarider (FOS) og inulin er eksempler på fiber og prebiotika som går ufordøyd gjennom fordøyelsessystemet og helt til tykktarmen, hvor de probiotiske bakteriene kan benytte seg av dem.

Gjør det enkelt med SomeBody
Husk at du i SomeBody både kan følge med på ditt inntak av frukt og grønt, samt fiberinntaket ditt. Ha alltid frisk frukt og grønnsaker tilgjengelig i hjemmet ditt, og sjekk med et medlemskap hvor lett det er å nå dine fem om dagen!

Når kroppen blir glad, blir du også glad!