I disse dager er det mange som stålsetter seg for å komme tilbake til jobb, studier og alt annet den nye sesongen har å by på. Når hverdagen tar oss, har vi lett for å havne i stressfella – vi glemmer å sette av tid til å både lage og nyte maten.
Unn deg selv bedre og mer bevisste måltider. Prøv disse enkle øvelsene så ofte du kommer på det, og husk at det kan ta flere uker fra man starter en øvelse til det blir en automatisk vane.
1. La måltidene vare i minst 20 minutter
2. Velg mat som tiltaler flere sanser
3. Varier mellom farger, dufter og smaker i måltidene
4. Hold litt øyekontakt med de du spiser sammen med, og vær tilstede i måltidet
5. Ikke spis ved PCen eller TVen
6. Dekk pent på, gjerne med blomster på bordet
7. Stopp opp når du står ved kjøleskapsdøren og kjenn etter om du er sulten eller bare har "lyst på noe"
8. Kjenn etter hvordan kroppen din signaliserer at den har fått nok mat
9. Observer hvordan søtsug kjennes, og øv deg på å fokusere på noe annet
10. Len deg bakover i stolen en gang i blant. Kjenn på kontakt med stolen.
Å føre kostdagbok er også en god måte å bli bevisst på ditt eget spisemønster. Medlemmer i SomeBody kan enkelt føre inn alle matvarer i løpet av dagen, og få opp blant annet kaloriinnhold og statistikk som gjør det lettere å ta nye og gode valg for seg selv.