Barnas kosthold

Ut på tur

Ut på tur

De fleste har erfart at mat og drikke smaker ekstra godt på tur og ute i frisk luft. Det gir gode opplevelser for både små og store. Tur og utflukter innebærer ofte at måltidene skjer innenfor andre rammer enn ellers.

Mat og drikke på tur bør også være sunn og god. Litt rosiner eller tørket aprikos gir rask energi og kan benyttes underveis. Etter en iherdig innsats fra en liten kropp, er det nødvendig med noe som gir ordentlig påfyll av energi. Matpakken skal sørge for at barna orker å gå tilbake. Da er det lurt å ha mat med proteiner og fiber. Det vil si grove brødskiver med for eksempel egg, kjøttpålegg, leverpostei, ost og fisk.

Vann er den beste tørstedrikk, men på lange turer er det fint å ha med drikke som gir påfyll av energi. Som kakao, toddy, sjokolademelk eller saft.
 

  • På varme dager – husk å ta med rikelige mengder med vann dersom dere ikke kan fylle underveis. Vannet holder seg lenger kaldt dersom fylte flasker legges i fryseren en tid før dere går, eller om kaldt vann fylles på termoser.
  • På kalde dager kan det være godt med noe varmt å drikke. Kakao kan av og til brukes og solbærtoddy en sjelden gang. Vær bevisst på sukkermengde og blandingsforhold. Varm suppe kan også medbringes på termos.
  • Matlaging på bål trenger ikke alltid være pølser. Et bålstativ med rist kan være en god investering.
  • Kutt opp frukt og grønnsaker ferdig og oppbevar dette i tett boks eller plastpose.


    Foto: blafre.blogspot.com