Tenk at matpakken skal gi barnet nok mat, næringsrik mat og være tiltalende når man åpner den. Det skal ikke mye til for å lage spennende matpakker. Husk også at variasjon er fint. Om du ikke akkurat overrasker barnet med utstansede agurk-figurer, skal det ikke så mye til å gjøre litt ekstra av og til. Det er nå du har sjansen til å glede barnet med gode matpakker. Snart er de store og klarer seg selv!
- Pakk frukt og grønnsaker i folie, da holder de seg bedre.
- Kutt opp frukt og grønnsaker i spiselige biter. Da spiser barna mer.
- Legg ved en porsjonstube med pålegg som makrell i tomat eller leverpostei. Da kan barnet smøre rett før de skal spise, så slipper pålegget å tørke mens det venter i matboksen.
- Proteiner og fiber metter. Velg grove brød (se på grovhetsskalaen) og proteinrike pålegg av kjøtt, ost, kylling og fisk.
- Egg er noe av det mest næringsrike vi kan spise. Stek et egg på begge sider og legg mellom to brødskiver. Metter bra!
- Bruk majones, avokado, oliven og oljer. Da får du det sunne fettet. For at avokadoen ikke skal bli brun kan du dryppe noen dråper sitron over.
- Lag pizzasnurrer av grov pizzabunn, pesto, revet ost og skinke - frys dem og ta opp når matpakken skal lages.
Foto: Camilla Andersen