Barnas kosthold

Glass eller hjemmelaget

Glass eller hjemmelaget

Det er til tider stress med små barn og det er til tider stress å lage middag. Med litt planlegging kan mye av stresset fjernes. Første steg er å planlegge innkjøp, slik at ingrediensene er tilgjengelig. Så starter du med å lage noe enkelt, som for eksempel moste grønnsaker med litt smør i.

Det er ingenting i veien for at barnet kan få samme middag som resten av familien. Ta bare av litt til barnet før du salter maten, og mos det, gjerne med en håndmikser. Bruk grønnsaker og rent kjøtt, fisk eller kylling, og bruk gradvis grovere konsistens etter som barnet får tenner å tygge med.

Ferdig middag på glass kan være et godt alternativ for mange, og trenger ikke være noe dårligere enn hjemmelaget mat. Hjemmelaget mat er billigere enn glass, men noen ganger er det godt å "kjøpe seg fri" fra å lage middag. Både Nestlè og Småfolk er flinke med å ikke salte maten mye, og maten er ikke tilsatt sukker. Fordelen med hjemmelaget, er at du kan skille de ulike ingrediensene, slik at barnet får smake på èn og èn matvare.

Bokanbefaling: "Bare Barnemat"
En kjempepraktisk og lettfattelig bok skrevet av tre ernæringsfysiologer som alle er eksperter på barneernæring. Her får du oppskrifter og tips omkring det daglige kostholdet, og om vanskelige situasjoner som kresenhet, jernmangel og overvekt hos barn. Boken omfatter råd til gravide, ammende, barn og undom.


Foto: tv2.no