Jeg elsker eplegløgg. Den er mye lettere og friskere enn den tradisjonelle tomte-gløggen, og så er det ekstra stas når jeg har laget den selv med ekte julekrydder. Visste du forresten at julekrydder som kanel, stejerneanis og nellikspiker gir en lykkefølelse? De stimulerer nemlig dopamin-utskillelsen i hjernen, som får oss til å føle oss oppkvikket og til og med forelsket. Ikke rart jeg elsker eplegløgg.
Min oppskrift på eplegløgg
Eplegløgg er både enkelt og lett å lage. Dette trenger du til 5 kopper:
- 1 liter eplejuice
- 2 kanelstenger
- 4 stjerneanis
- 10 nellikspiker
Ha eplejuicen i en kjele og tilsett krydderne. Varm opp på middels varme. Trenger ikke å koke. La gløggen stå og trekke i minst 15 minutter slik at alle de gode smakene fra krydderne får satt seg i eplejuicen. Og i rommet. Server med hakkede mandler og rosiner.
Næringsinnhold
Jeg har brukt somebody.no til å beregne næringsinnholdet i eplegløggen. En kopp (2 dl) gir 102 kcal og har ikke tilsatt sukker, i motsetning til en kopp tomtegløgg, som har et sukkerinnhold tilsvarende 15 sukkerbiter per kopp. Greit å spare seg for.
Da er det bare å kose seg gløgg ihjel !
Nancy