Hold vekten i høst!

Hold vekten i høst!

Av Anita Marie Myrvang

Høsten er over oss, og for mange kan dette bety lange innedager, mindre aktivitet og mer kosemat. Men dersom du ønsker å holde på vekten gjennom året og unngå å måtte lage nyttårsforsetter hvert år, er dette likevel mulig ved å benytte seg av høstens mange goder. 

Nyt råvarene
Det er nå det bugner av norske råvarer, la deg inspirere i grønnsaksdisken med utvalget av rotgrønnsaker og bær. La grønnsakene dominere på middagstallerkenen, husk at dersom minst 1/3 av tallerkenen består av dette blir du fortsatt mett, men på færre kalorier. 

Inviter venner på bakst
Dette er også årstiden for å bake, da kan du enkelt gjøre baksten sunnere ved å bruke grovt mel for ekstra fiber og gjerne bruke sukrin framfor vanlig sukker for å spare på kaloriene. Spis gjerne litt av eplepaien du har laget og inviter venner over for å smake på resten! 

Bruk naturen
Christina Gjestvang, personlig trener i Sats og foreleser på Norges Idrettsakademi (NIAK) oppfordrer til å bruke høstnaturen for alt den er verdt.

- Frisk luft er godt for både kropp og sjel. Ofte er det først ute i naturen at vi kan klare å koble av fra hverdagen. Kom deg ut på en skogsti, lytt til stillheten, fuglekvitter og la turen bli en mental treningsøkt. Ikke la været bestemme om du skal trene eller ikke, vi tåler litt regn eller vind. Tenk hvor god dusjen vil være etterpå, sier Gjestvang.

Godt turtøy er en fin investering, og det blir fort mer motiverende å komme seg ut i et nytt antrekk med friske farger som i tillegg holder deg varm. En vindtett jakke og ullundertøy er det Gjestvang anbefaler.

 - Tren på dagtid for å få nok dagslys, hva med en gåtur i lunsjen?

Behold gode rutiner
Selv om dagene er kortere og mørkere, og det kan føles som om ukene forsvinner i høstens plikter med skole og jobb, kan du få tilbake kontrollen ved å holde oversikten over hva du faktisk inntar av mat og drikke.

Med et medlemskap i SomeBody kan du gjøre både dette i din egen kostdagbok, og registrere hverdagsaktivitet og trening.

God høst! 

Foto: christinagjestvang.com