"Godt nok" er bra nok!

"Godt nok" er bra nok!

Av Anita Marie Myrvang

I en konstant streben etter det perfekte livet ser det ut til at mange av oss har glemt at bra nok holder i massevis, også når det kommer til kosthold!

Ved å følge noen av disse rådene håper vi at du kan senke skuldrene og kjenne på at det du oppnår ikke er så verst likevel:

1. Lag delmål

Å sette for høye krav og mål til deg selv er ikke bare slitsomt for deg, det er heller ikke særlig hensiktsmessig. Ved å heller lage mindre delmål, vil du få mange opplevelser av mestring og bedre selvfølelse underveis!

2. Kast slankebøkene

Bøker om slanking kan helt klart gi oss nyttig inspirasjon, og forbilder er viktige. Men føles det ikke særlig realistisk at du skal bli som den kjernefriske ernæringsfysiologen og fembarnsmoren som lager all mat fra bånn ved hjelp av dehydrator og gojibær? Da kan du glemme disse bøkene litt og skape et kosthold som passer deg, din livsstil og din økonomi.

3. Ikke sammenlign deg selv med andre

Tenk litt over hva som er de sterkeste sidene i din kostholdshverdag, samt hvilke områder som har forbedringspotensiale. Hent glede i og utvikle dine sterke sider, og ta museskritt på de områdene du selv ønsker å forbedre. Dette handler om å bli kjent med deg selv, ikke naboen din.

4. Vær fornøyd med deg selv også i dag

“Den perfekte kropp finnes ikke, og du kan først som sist begynne med å akseptere din kropp slik den er nå. Klarer du ikke å akseptere deg slik du er nå, vil du mest sannsynlig ikke gjøre det senere heller.”

- Tor-Martin Tangen, personlig trener i Elixia

5. Gi deg selv ros

En livsstilsendring kan være svært utfordrende, og da kan du liksågodt være på lag med deg selv. Gi deg selv rikelig med ros for både stort og smått. Den middagen du laget, turen du gikk eller løperekorden du slo. Bestem deg for at du er bra nok. Hver dag.

6. Gi deg selv tid

Det tar tid å endre både vaner og tankemønster. Faktisk tar det i gjennomsnitt to måneder før en ny handling blir en automatisk vane, ifølge en studie publisert av Lally et al i European Journal of Social Psychology. Du er underveis, og det er mer enn godt nok!