Barnas kosthold

Krydder i hverdagen

Krydder i hverdagen

Krydder gjør mat mer spennende og gir mer smak, og barn liker smak. Unngå de sterkeste krydderne, eller spe dem ut med melk, yoghurt, fløte eller rømme, slik at barna også kan spise.

Hvitløk er ikke bare appetittvekkende. Denne fantastiske løken styrker også immunforsvaret. Hvitløk øker produksjonen av hvite blodlegemer og kan bekjempe bakterier og virus. Det gjør hvitløk til et godt våpen mot forkjølelsen.

Når du lager kjøttboller kan du bruke spisskummin. Det gir en spennende, indisk opplevlese. Muskatnøtt passer også til kjøttboller, eller til fisk. Til fiskebollene smaker også karri godt.

Det krydderet vi skal være forsiktige med er salt.. Voksne bør ikke få i seg mer enn 5 g salt per dag. Undersøkelser viser at vi får i oss nesten det dobbelte. For barn under 2 år bør saltinntaket ikke være mer enn ca 2 g. Dette for å unngå at barn venner seg til et kosthold med høyt saltinnhold.

Ferdigmat og halvfabrikata inneholder ofte mye salt. Prøv å salte maten litt mindre, eller ikke sett salt på bordet. Mineralsalt som Seltin eller LO-salt er bedre. Urtesalt kan også brukes.

Foto: kryddergarden.no