Snarveien til bedre hud

Snarveien til bedre hud

Er du en skjønnhetsprodukt-junkie, med badet proppet av kremer og serum for å få friskere hud? Da kan du med fordel bytte ut fulle baderomshyller med fulle kjøkkenskap, og slå flere fluer i en smekk.

Frukt og grønnsaker er nemlig viden kjent for å ikke bare gjøre positive endringer på innsiden, men også på utsiden.

SomeBody har tidligere tatt en prat med Susanne Christensen, faglærer i ernæring ved Hudpleieakademiet, som forklarer at det er flere årsaker til at fem om dagen ikke bare er godt for magen.

Ved å få i deg ditt daglige inntak av frukt og grønt, vil du blant annet tilføre kroppen såkalte karotenoider.

- Karotenoidene legger seg i huden og nøytraliserer frie oksygenradikaler som oppstår når huden utsettes for UV-stråler. Vi bør fortsatt bruke solkrem, men karotenoidene kan gi en ekstra effekt, forklarer hun.

De er de forskjellige karotenoidene som gir frukt og grønnsaker de friske fargene, og ved å variere fargene i kostholdet vil du derfor også kunne benytte deg av ekstra mange fordeler.

- Betakaroten som kan omdannes til vitamin A finner vi mye av i gulrot, søtpotet, brokkoli, spinat og papaya. Vitamin A er viktig for normal cellefornyelse og er dermed også et viktig vitamin for huden vår, forteller Christensen.

Christensen forteller videre at kiwi, appelsin og paprika også er rike på vitamin C, som er nødvendig for dannelsen av kollagenfibre. Paprika er smakfullt og kan brukes til brødskiver, salater og middager og kun fem ringer med rød paprika er nok for å dekke dagsbehovet, sier hun.

Med andre ord gjør det å spise 5 om dagen ikke bare kroppen friskere og kostholdet mer spennende, men også huden sterkere. Hva mer kan vi ønske oss fra maten?

Bli medlem i SomeBody og sjekk hvordan du ligger an med ditt eget inntak i vårt splitter nye 5 om dagen-verktøy!