Matvarer som ruver i kostholdsregnskapet ditt:

Matvarer som ruver i kostholdsregnskapet ditt:
Lett å skaffe seg oversikt
over hva maten inneholder !

Det er sånt som dette du gjerne vil vite når du står bøyd over utvalget av frossenpizza i butikken. Som regel er det vel prisen vi sammenligner, men den ene pizza’en kan altså inneholde dobbelt så mange kalorier som en annen.

Kanskje er det meningen at vi skal dele en slik pizza på to personer, men halvparten av en frossen-pizza med 1 459 kcal er likevel cirka dobbelt så mange kalorier som en vanlig kjøttkakemiddag med poteter, saus og grønnsaker! Det er veldig godt å vite. Og dessuten: man blir ikke veldig mett av en halv frossen-pizza, så det er lett å spise mer.

Når man vet at en kvinne forbrenner ca 2 200 kcal pr. døgn og en mann ca 2 600 kcal, så blir det ikke mye igjen til de andre måltidene, hvis dagen inneholder en så kaloririk pizza.

Ved å bruke SomeBody-funksjonene, kan du sjekke næringsinnholdet, rangere alle matvarer her i landet og sammenligne to matvarer for å se hva det betyr å bytte. Her kan du finne produkter med mer eller mindre fett, tilsatt sukker, proteiner og karbohydrater.

Det handler ikke om å unngå en bestemt matvare, men om å vite hva maten inneholder så du kan avpasse fedmen etter hvor tung du selv ønsker å være. Det er kunnskap vi trenger, ikke slankekurer.

Bli sjef for eget kosthold.

Velkommen som medlem!

Camilla

PS: Nå er SomeBody tilpasset mobil og lesebrett - husk å legge til bokmerke for enklere pålogging!