Dersom du mangler noe, går du på feil diett

Dersom du mangler noe, går du på feil diett

Med sommerferien rett rundt hjørnet, er det lett å fristes til ta et skippertak for sommerkroppen 2016. Kanskje er du heller ikke ukjent med å ta skippertak året rundt, og muligens har du forsøkt de aller fleste metodene som finnes der ute.

Hvorfor er det slik at vi har pløyet oss gjennom alle disse diettene, og likevel går så mange nok en sommer i møte og lurer på hva som gikk galt også denne våren?

Problemet kan for den enkelte kan være sammensatt og ofte føles veldig stort, men at svaret er ganske enkelt; hvis dietten ikke fungerer, er det fordi du mangler noe.

En fellesnevner for de aller fleste dietter er at man skal luke ut matvaregrupper fra kostholdet, mens andre handler om å spise altfor lite. Selvsagt er det fort gjort at begge deler kan føles lite tilfredsstillende. Det er så selvsagt at det nesten kan føles vanskelig å forstå hvorfor vi går i samme fella om og om igjen.

Samtidig er det lett å hive seg på en quick fix-diett uten å ta vare på seg selv på et annet område som kan trenge en slow fix; den mentale biten.

I følge American Psychological Association spiser 38% av oss usunn mat for å døyve stress, hvorav halvparten av disse tyr til denne midlertidige distraksjonen på ukentlig eller daglig basis.

Hva som gjør at vi ofte spiser annerledes enn vi skulle ønske, er imidlertid individuelt, og stress er kanskje bare én faktor. Derfor ønsker vi i SomeBody at du skal gå inn i denne sesongen ved å gang spørre deg selv, kanskje for første gang; Hva er det jeg mangler? Hvorfor spiser jeg nå? Er jeg sulten, eller har jeg bare et behov for å døyve noe annet? Er det noen matvarer jeg kan lage litt plass til i kostholdet for å ha det bedre?

Dersom du er en følelsesspiser og dette går utover din generelle helse, er det viktig å ta dette på alvor, og da er det også hjelp å få. Ta kontakt med fastlegen din, som kan henvise deg videre til noen som kan hjelpe deg mot en god helse som kan vare og vare.

Kjenner du derimot at problemet ligger i sammensetningen av maten, kan du sette sammen ditt eget kosthold gjennom vår matdagbok og andre nyttige verktøy for å sikre deg at du har et kosthold som både gjør at du slipper å gå sulten, og hvor du selv kan bestemme hvilke matvarer du ønsker å gi plass til.

Ikke gjør kosthold mer vanskelig eller begrenset enn det behøver å være.