Lag gode vaner i sommer

Lag gode vaner i sommer

Når sommeren kommer, går hverdagstempoet ned for mange av oss. Vi slapper mer av og har bedre tid, så med andre ord er det ingen bedre årstid å begynne på noen gode vaner! 

Bruk været 
Dette er årstiden for å komme seg ut av kontoret, klasserommet eller hjemmet og bruke naturen for alt den er verdt. Varmere morgentimer betyr også en mer behagelig start på dagen, så ta deg gjerne en spasertur i nabolaget eller inviter en venn på utendørs lunsj. 

Årstiden for frukt
Ingen annen årstid gjør frukt så fristende! Du kan øke fruktinntaket ditt ved å bruke det på grillen, på isskålen, i vannglasset eller for seg selv. Ha gjerne kald frukt liggende klar i kjøleskapet. Bruk frukt til å både slukke tørsten og holde mettheten stabil gjennom hele sommeren. 

Tid til frokost
Endelig god tid til å lage skikkelig frokost, og ikke minst, til å nyte den! Enten du lager din favorittfrokost eller prøver noe nytt, kan du dekke på til deg selv eller de rundt deg og la det bli en nydelig start på dagen.

Prøv noe nytt!
Når vi er på ferie, er det stor sannsynlighet for at vi prøver noen nye, spennende smaker og matretter. Ta feriesmakene med deg hjem til hverdagen og lag rettene selv! Du skal se at det kanskje var enklere enn du trodde. 

Dersom du ikke er på reisefot i sommer kan du likevel lage mat hjemme fra alle verdenshjørner, eller bare prøve noe nytt du ikke har hatt tid til tidligere.

Sov bedre
Kanskje har du nå også mer tid til litt etterlengtet søvn. Kjenn på hvor viktig dette er for deg, og hvordan matvanene dine endres på dager med mye søvn. Lite energi gjør nemlig at vi lettere tyr til raske og dårlige løsninger, å legge seg litt tidligere eller stå opp senere kan derfor ha stor betydning for helsen din.

Registrer framgangen din
Når du ser hvor godt kroppen din hadde det om sommeren, vil du forhåpentligvis beholde vanene hele året! Da er det godt å starte med verktøyet SomeBody allerede nå for å registrere matinntak og fysisk aktivitet, og få opp motiverende statistikk som lar deg se din framgang og utvikling.