Fiber - kroppens feiekost

Fiber - kroppens feiekost

Frukt, grønnsaker, kornprodukter og belgfrukter. Felles for disse er et høyt fiberinnhold, som kan beskytte deg mot både sykdom og ubehag. Fiber er en type karbohydrat som går ufordøyd gjennom magen og fungerer som «kroppens feiekost» ved å blant annet:

  • Senke kolesterolet i blodet
  • Holde blodsukkeret stabilt
  • Fungere som prebiotika, som styrker de gode bakteriene i tarmfloraen og dermed immunforsvaret ditt
  • Gi ekstra beskyttelse mot tarmkreft
  • Hindre forstoppelse og gi bedre fordøyelse
     

Det er med andre ord lett å se at fiber er godt for deg på lang sikt, i tillegg til at det øker velværen og tarmfunksjonen i hverdagen. Derimot kan det være en utfordring for de aller fleste å nå opp til anbefalingene for daglig inntak av fiber, som ligger på 25-30 gram. Nå er dette lettere for deg som er medlem i SomeBody, ved at tusenvis av matvarer har blitt oppdatert med fiberinnhold!  

Vi har tatt en titt på noen hverdagseksempler ved hjelp av rangeringsverktøyet:

På frokostbordet, per skive:
Dansk Rugbrød Godt Brød 4,1
Kneippbrød Mesterbakeren 2,0 g
Håndverk Mesterloff Bakerhuset: 0,8 g

I fruktfatet, per stk:
Mango: 4,8 g
Eple: 4,3 g
Kiwi 1,3 g

På middagstallerkenen, per 100 g:
Kidneybønner Gogreen: 8 g
Grønnkål: 3,8 g
Asterixpotet: 3,1 g

Øk ditt fiberinntak – kroppen din vil digge deg for det!