Fem ting som er like viktig som innholdet i maten

Fem ting som er like viktig som innholdet i maten

Av Anita Marie Myrvang

Midt i debatter og stort sett velmenende artikler om hvilke matvarer vi bør styre unna, kan det være lett å glemme at mat ikke trenger å reduseres til å kun dreie seg om næringsinnhold og prestasjon. Det er flere ting som er like viktig, om ikke enda viktigere enn hva enkeltmatvarer består av:

1. At du nyter det
Det er nokså poengløst å velge matvarer utfra risikokalkulering framfor nytelse, ettersom det er et kosthold man trives med som er et kosthold som varer over tid. Det er dessuten mye glede i mat, og det er mye helse i glede.

2. At du føler deg bra
Vi reagerer forskjellig på ulike typer mat, og dersom du tåler fint det kakestykket naboen får vondt i magen av, og du holder deg frisk over lengre tid, kan du selvsagt spise det.

3. Hvem du spiser med
I vår travle hverdag glemmer vi ofte det sosiale aspektet ved maten. Doble matgleden din ved å invitere venner på middag, eller gjør det til en vane å spise minst ett måltid med familien hver dag.

4. At du er stolt av deg selv
Dersom utgangspunktet for å slanke oss er dårlig selvtillit, har vi allerede bommet på målet. I stedet for å bruke energi på å finne feil ved deg selv og maten du spiser, vil du på sikt få mye mer igjen for å bruke den samme energien på å finne måter å bli fornøyd allerede i dag.

5. At du har oversikt over ditt eget kosthold
Med en bedre oversikt over kostholdet ditt, kan du senke skuldrene og se hva du faktisk har plass til i kostholdet ditt, og hvor enkelt det kan være å bygge et kosthold du kan trives med resten av livet. SomeBody har verktøyene du trenger!