Fem årsaker til å drikke vann

Fem årsaker til å drikke vann

At vann er godt for oss er ingen hemmelighet, og det er bred enighet blant ekspertene om at vann er den beste tørstedrikken. Det er ikke dermed sagt at vi skal drikke mer vann enn vi orker – faktisk styres væskeinntaket hos friske personer helt fint gjennom tørstefølelsen. Det er derfor så enkelt som at du kan gjøre en stor forskjell for kroppen din ved å simpelthen velge vann foran andre drikkevarer til måltidene.

Ikke helt overbevist? Her er fem gode grunner til å velge vann:

1. Metthetsfølelse
Det er ikke bare innholdet i mat og drikke som gir utslag på metthetsfølelsen. Et større volum i måltidet strekker ut magesekken og sender ut metthetshormoner, og det er her vann kommer inn som en nyttig hjelper.

Et glass vann til maten, eller mat som frukt og grønnsaker som er rikt på vann bidrar til størrelsen på måltidet!

2. Du slipper de unødvendige kaloriene
Ved å bytte ut brus eller juice med vann, vil kaloriregnskapet ditt fort se litt annerledes ut. Vi har brukt sammenligningskalkulatoren i SomeBody for å regne ut at dersom du drikker ett glass (2 dl) appelsinjuice hver dag på toppen av ditt daglige kaloribehov, kan du ved å bytte dette ut med vann, gå ned 0,4 kg per mnd.

3. Du ser friskere ut
Vann er en viktig byggestein for huden din, og å være dehydrert kan gjøre at vi ser blasse ut. Selv om det dessverre ikke nytter å drikke mer enn kroppen trenger ettersom nyrene likevel vil skille ut det overflødige, kan du altså fryde deg over at et glass vann ikke bare frisker deg opp på innsiden, men også på utsiden!

4. Du hjelper nyrene dine
Glem såkalte detoxkurer, det er dette nyrene dine er til for. Det du kan gjøre for å hjelpe kroppen din med å skille ut uønskede stoffer, er å ha et adekvat væskeinntak. Dette fører til god nyrefunksjon, i tillegg til at du forhindrer nyrestein.

5. Det er godt!
For å velge vann foran annen drikke er det selvsagt viktig at det frister, og for noen er det nok med et kaldt glass vann, mens andre må gå mer kreativt til verks. Prøv gjerne et av disse tipsene:

- Jordbær gir en herlig smak på vannet
- Pynt med bær som rips og blåbær
- I stedet for isbiter kan du bruke fryste druer, disse holder i tillegg på kulden lenger enn vanlige isbiter
- Gå for klassikeren og klem ut lime, sitron eller appelsin i vannet

Få flere tips og mer inspirasjon til å gjøre måltidene sunnere med et medlemskap i SomeBody!