Få varmen med en hjemmelaget suppe

Få varmen med en hjemmelaget suppe

Hva er vel bedre enn å kose seg med en god og varm suppe etter å vært ute en kald vinterdag?

Suppe er noe de aller fleste liker, så hvorfor ikke samle familien og lage en smakfull suppe sammen? Å lage suppe fra bunnen av er slettes ikke så vanskelig som du kanskje tror, og det er så og si samme prinsipp for alle supper – skjær grønnsaker i biter, kok dem møre (gjerne med buljong) og mos jevn med stavmikser. Tilsett deretter for eksempel biter av kylling, fisk, bacon eller grønnsaker. 

I SomeBody får du tilgang til en rekke suppeoppskrifter som du enkelt kan lage selv. Oppskriftene er ferdig næringsberegnet og kan legges til i alle verktøyene – blant annet i kostdagboken slik at du raskt og enkelt får full oversikt over hva du spiser.

Brokkolisuppe (4 porsjoner)

Du trenger:
500 gram brokkoli
7,5 dl grønnsaksbuljong (tilberedt)
1 stk laurbærblad
1 stk grønn chilipepper
2,5 dl matfløte
2 stk kokte egg
Salt og pepper (eller annet krydder)
 
Slik gjør du:
1. Del brokkolien i grove biter, og del chilien og fjern hinner og frø.
2. Kok brokkoli og chili nesten mørt i buljongen tilsatt laurbærblad. Ikke kok for mye for da har brokkolien lett for å bli grå.
3. Ta ut laurbærbladet og legg til side noen brokkolibiter som skal brukes til garnityr.
4. Mos resten med en stavmikser, e.l.
5. Kok eggene i 8-9 minutter og legg dem over i iskaldt vann.
6. Legg de pene brokkolibitene tilbake i suppen, tilsett fløten og gi suppen et oppkok. Smak til med salt og pepper.
7. Server brokkolisuppen med et halvt hardkokt egg i hver suppetallerken.
 
Oppskrift og foto: frukt.no

SomeBody kan fortelle deg at 1 porsjon av brokkolisuppen inneholder 212 kcal. Du finner flere næringsberegnede suppeoppskrifter under ”Oppskrifter”.

Det er smart å vite hva du spiser - og med SomeBody er det gøy også!