Disse matvarene kan du bytte ut

Disse matvarene kan du bytte ut

Her i SomeBody er vi ikke glade i verken slankekurer eller strenge matregimer som fører til at du må velge bort matvarer du trives med å ha i kostholdet ditt. Vi er derimot store tilhengere av mat som gir kroppen din det den trenger, og alternativ til kaloririke eller næringsfattige matvarer som smaker like godt. Hver eneste dag kan vi ta små valg som kan føre til bedre helse!

Dette betyr selvsagt ikke at du skal legge noen matvarer på hylla for alltid, men at det er enkelt å gjøre noen små knep for å få det beste ut av maten vi spiser, og her et lite utvalg av forandringene du kan gjøre.

Havregryn i stedet for frokostblanding
Det finnes mange gode frokostblandinger, men når havregryn både er blant de sunneste kornene du kan få tak i, ikke er tilsatt noe sukker og det i tillegg kan tilberedes på mange måter med frukt og krydder, er det et godt valg. Dette er et måltid du kan få ned til 150-200 kcal, med så mange herlige smaker at det nesten kan føles for godt til å være sunt! Varm grynene opp med vann og tilsett de smakene du foretrekker, og topp retten med frisk frukt og bær. 

Vanlig kaffe i stedet for kaffe latte
Vi skjønner, du liker kaffen sånn du liker kaffen. Nyt en kaffe latte eller mocca når du måtte ønske det, men dersom du drikker kaffe hver dag kan du spare veldig mye på å vende deg til å drikke den svart – og det beste av alt er at svart kaffe er bra for deg! Visste du at kaffe er den største kilden til antioksidanter i nordmenns kosthold?

Spinat i stedet for isbergsalat
Isbergsalat er kalorifattig, men også næringsfattig sammenlignet med andre salater. En tommelfingerregel er at desto mørkere salatbladene er, desto rikere er salaten på viktige næringsstoffer. Spinat, ruccola og lollo er gode alternativ til isbergsalat.

Poteter med krydder i stedet for pommes frites
Poteter har et ufortjent dårlig rykte, og du kan både spare kalorier og få ekstra vitamin C, B1, B3, B6, folsyre, kobber, jern, kalium og fiber ved å bytte pommes frites med ovnsbakte potetbåter. Husk å la skallet være på om du vil benytte deg av alt det gode i poteten.

Sukrin i stedet for sukker
Et produkt som har funnet sin vei til norske butikkhyller de siste årene er sukrin, et helt naturlig søtningsmiddel som finnes i blant annet pærer, druer, sopp og meloner. Det som skiller sukrin fra vanlig sukker er at det ikke blir benyttet som energi i kroppen, men skilles i stedet ut gjennom urinen. Du sparer altså både vekten og blodsukkeret for mye ved å bruke sukrin i hverdagen, like godt som sukker er det også, etter litt tilvenning!

Du kan bruke SomeBody til å sammenligne innhold av kalorier, sukker, fett og fiber i de fleste norske matvarer, og finne ut hva du kan bytte ut i ditt eget kosthold og samtidig trives med maten.