Den enkleste metoden for å spise mer grønnsaker

Den enkleste metoden for å spise mer grønnsaker

Tenker du ofte at du skulle ønske du klarte å spise fem om dagen, eller i det minste litt mer frukt og grønt? En utrolig lettvint måte å gjøre dette på er ved den såkalte tallerkenmodellen.

Hva er tallerkenmodellen?
Like enkelt forklart som det er enkelt å utføre, tallerkenmodellen handler om å alltid fylle 1/3 eller ½  av middagstallerkenen din med grønnsaker eller salat.

Dette er selvsagt mulig å gjøre ved alle dagens måltider, men dersom du skal lage én ny vane kan du gjerne starte med middagstallerkenen, som bidrar til størst variasjon i kostholdet til de aller fleste.

Hvilken modell skal jeg velge?
Dersom du skal ned i vekt eller synes det er vanskelig å spise frukt og grønt ellers i løpet av dagen, anbefaler vi at du benytter deg av tallerkenmodellen med halve tallerken fylt med grønnsaker. I tillegg til at du øker inntaket av mat som holder deg frisk, får du som en bonus et lavere kaloriinntak ved middagene samtidig som du blir like mett.

Det krever liten innsats å forsyne seg med ekstra grønnsaker på middagsbordet, i bufféten på jobb eller i skolekantina – du må bare bestemme deg for å gjøre det!